Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@00:06:02 GMT

فواید، عوارض و تداخلات دارویی سنجد

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۸۵۳۸۴

فواید، عوارض و تداخلات دارویی سنجد

سنجد تلخ میوه ای نارنجی رنگ و کوچک است که ویتامین ث بسیار بالایی دارد ، این میوه مصرف خوراکی ، دمنوش و دارویی دارد . با وجودی که سنجد تلخ سرشار از آنتی اکسیدان های مفید برای بدن است ولی نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. ناطقان: سنجد تلخ یا خولان ( به انگلیسی : Seaberry ) درختچه ای کوچک و خاردار است که پشت برگهایش حالت نقره فام دارد و گل هایش به رنگ مای به سبز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میوه سنجد تلخ حالت تخم مرغی کوچک و گوشتی است ، رنگ میوه حنایی نارنجی است که ترشی کمی دارد ، این میوه منع بسیار غنی ازویتامین ث و ویتامین ب 1  است.  یک فنجان چای سنجد تلخ حدود 80 میلی گرم ویتامین دارد که بسیار ناپایدار است ولی ویتامین ث  پودر عصاره میوه 2 – 4 سال ماندگاری دارد.

 

خولان در جنوب خراسان ، قهستان و اقلید به صورت انبوه می روید ، برگ ها  ، گل و انه های آن استفاده دارویی دارد و برای درمان آرتروز، زخم های گوارشی ، نقرس و عوارض سرخ استفاده می شود.

 

چای برگ سنجد تلخ است و منبع ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها و اسیدهای آمینه ، اسیدهای چرب و مواد معدنی است که باعث بهبود فشار خون و کاهش کلسترول می شود و به پیشگری و کنترل بیماری های عروقی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.

 

از میوه سنجد تلخ در صنایع غذایی برای درست کردن ژله ، آب میوه ، سس و پوره استفاده می شود و در صنعت لوازم آرایشی از عصاره آن در محصولات ضد پیری استفاده میکنند.

 

تحقیقات علمی انجام شده روی سنجد تلخ بسیار نوپا هستند و هنوز ایمنی یا تاثیر آن به صورت علمی به اثبات نرسیده است . مقدار مجاز مصرف سنجد تلخ به سن فرد ، وضعیت سلامت و فاکتورهای متعدد دیگر بستگی دارد و مصرف خودسرانه آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

 
خواص سنجد تلخ

- میوه سنجد تلخ برای پیشگیری از عفونت ، بهبود بینایی و کاهش روند پیری استفاده می شود.

- دانه و روغن دانه آن یک اکسپکتورانت گیاهی و خلط آور است.

- درمان آسم

- درمان اختلالات قلبی از جمله درد قفسه سینه

- کاهش کلسترول

- روغن سنجد تلخ برای کاهش زوال عقل و کاهش بیماری های ناشی از سرطان مفید است.

- کاهش سمیت شیمی درمانی

- تعادل سیستم ایمنی

- درمان بیماری های معده و روده

- درمان زخم معده و ریفلاکس مری

- درمان شب کوری

- درمان خشکی چشم

- مکمل ویتامین آ ، ث و ای



 
درمان ضایعات پوستی با کنجد تلخ

از کنسانتره و میوه کنجد تلخ و روغن آن برای درمان آفتاب سوختگی ، درمان صدمات ناشی از اشعه ایکس ، درمان بریدگی ها ، آکنه ، بیماری های ناشی از خشکی پوست ، اگزما ، تغییر رنگ پوست بعد از تولد و حفاظت از اعضای مخاطی استفاده می شود.

 
درمان اگزما با سنجد تلخ

تحقیقات اولیه نشان داده است که مصرف خوراکی روغن تفاله سنجد تلخ به مدت 4 ماه باعث بهبود درماتیت آتوپیک یا اگزما می شود. ضمن این که استفاده از کرم حاوی 10 – 20 درصد سنجد تلخ روی پوست به مدت 4 هفته علایم اگزما خفیف تا متوسط را درمان می کند. البته باید دقت داشته باشید که مصرف روغن دانه سنجد تلخ چنین خاصیتی ندارد.

 
کاهش پیری پوست با سنجد تلخ

مصرف مکمل های ترکیبی حاوی روغن میوه سنجد تلخ اگر همراه با مصرف کرم حاوی تازاروتن باشد میتواند چین و چروک های پوست و آفتاب سوختگی را کاهش دهد .

 
پیشگیری و درمان بیماری های قلبی

تحقیقات در حال انجام نشان داده است مصرف عصاره سنجد تلخ 3 بار در روز به صورت خوراکی بعد از 6 هفته می تواند کلسترول را پایین بیاورد و درد قفسه سینه را کاهش داده و عملکرد قلبی بیماران را بهبود دهد.

 
کاهش فشار خون با سنجد تلخ

تحقیقات اولیه نشان داده  است که مصرف خوراکی سنجد تلخ تا حداکثر 8 ماه میتواند مانند داروهای فشار خون باعث کاهش فشار خون شود.

 
درمان سیروز کبدی با سنجد تلخ

برخی از شواهد نشان داده است که مصرف عصاره سنجد تلخ میتواند آنزیم های کبدی و مواد شیمیایی خون که نشان دهنده مشکلات کبدی است را کاهش دهد.

 
درمان سندرم نفروتیک کلیه با سنجد تلخ

مطالعات اولیه نشان داده است که علاوه بر سایر مراقبت های استاندارد ، مصرف خوراکی سنجد تلخ باعث کاهش تورم ، بهبود اشتها و کاهش پروتئین ادرار در افراد مبتلا به سندرم نفروتیک کلیه می شود.

 
 

  
ملاحظات مصرف عوارض جانبی سنجد تلخ

میوه سنجد تلخ ظاهرا برای مصرف خوراکی بی خطر است و به صورت سنتی از این میوه در مربا ، پای ، نوشیدنی و سایر خوراکی ها استفاده می شود.

 

مصرف این میوه به  صورت موضعی روی پوست ظاهرا بی خطر است.

هنگام مصرف این میوه در تحقیقات علمی به مدت 90 روز ، عوارضی گزارش نشده است ولی هنوز در مورد عوارض برگ و عصاره آن اطلاعاتی در دسترس نیست.

 

زنان باردار و شیرده بهتر است از مصرف این میوه اجتناب کنند.

استفاده دارویی از سنجد تلخ باعث کاهش لخته شدن خون می شود بنابراین افراد مبتلا به اختلالات خونریزی نباید از آن استفاده نمایند.

کره پاستوریزه را از اسنپ‌مارکت زیر قیمت بازار و نامحدود بخرید!

فقط با یه بلیط اتوبوس میلیادر شو!!! امتحانش ضرر نداره

خولان میتواند باعث کاهش فشار خون شود بنابراین اگر فشار خونتان کم است نباید از آن استفاده کنید.

استفاده از خولان قبل و بعد از جراحی ممنوع است.

 
تداخل دارویی سنجد تلخ

سنجد تلخ با داروهای ضد انعقادی و ضد پلاکت تداخل دارد.

ینجد تلخ لخته شدن خون را کند می کند بنابراین مصرف آن با داروهایی که این خاصیت را دارند میتواند بروز کبودی و خونریزی را افزایش دهید.

 

سایر داروهایی که خون را رقیق می کنند و با سنجد تلخ تداخل دارند عبارتند از :

- آسپرین

- کلوپیدوگرل ( پلاویکس )

- دیکلوفناک ( ولتارن )

- ایبوپروفن ( ادویل ، موترین )

- ناپروکسن

- دالتپارین

- انوکساپارین

- هپارین

- وارفارین و غیره.
برچسب ها: فواید ، عوارض ، ناطقان ، ویتامین ، خوراکی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: فواید عوارض ناطقان ویتامین خوراکی استفاده می شود نشان داده مصرف خوراکی سنجد تلخ باعث کاهش فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۵۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو

آفتاب‌‌نیوز :

امین افشار، رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران در پاسخ به این سوال که این کانون بار‌ها از اهمیت استفاده از شیوه‌های نوین درمان هموفیلی سخن گفته است، مشکل عمده در عدم استفاده از این روش‌ها چیست؟ گفت: متاسفانه دیدگاه جامعی نسبت به این بیماری در کشور وجود ندارد و هزینه‌هایی که برای بیماری هموفیلی می‌شود متنوع است؛ بخشی از هزینه‌های درمان بیماری هموفیلی را بیمه‌های پایه می‌دهند، بخشی دیگر را صندوق صعب العلاج می‌دهد، قسمت دیگر هم از مابه التفاوت ارزی به اسم طرح دارویار پرداخت می‌شود. برخی هزینه‌های دیگر هم از سمت بهزیستی و مراکز توانبخشی تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین هر ارگانی به بخش خودش نگاه می‌کند و اینگونه می‌پندارند که استفاده از دارو‌های نسل قدیمی تر، هزینه کمتری در بر دارد. درست است که در ظاهر شاید اینگونه باشد، اما در مجموع آن هزینه‌ای که می‌شود با وضعیت درمان بیماران مطابقت ندارد.

بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند

افشار افزود: به طور مثال سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند داروی هملیبرا داروی بسیار خوب و اثر بخشی است، اما هزینه بسیار بالایی دارد. این در صورتی است که تنها با نگاهی به مطالعات صندوق صعب العلاج و بیمه سلامت می‌توان دریافت که نسبت به فایبا و فاکتور ۷ در مجموع مصرف هملیبرا به نفع و به صرفه است. ولی چون درگیر بخشی نگری می‌شویم و بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند، باعث می‌شود گا‌ها تصمیماتی گرفته شود که منطقی بر آن حاکم نباشد.

وی یادآور شد: اگر هزینه‌های درمانی، دارویی، توانبخشی و حتی هزینه‌هایی که در زمینه اجتماعی و توانمندسازی بیماران هموفیلی انجام می‌شود درست صورت گیرد، باعث می‌شود، سطح کیفیت بیمار هموفیلی خیلی بالاتر برود.

او متذکر شد: علاوه بر این موانع بحران‌های دارویی را اضافه کنید، به طور مثال در ماه‌هایی از سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بحران دارویی در کشور داشتیم. این امر باعث شد بیمارانی که سال‌ها از دارو استفاده می‌کردند و مفاصل آن‌ها سالم مانده بود، در این برهه بحران دارویی مفاصل این بیماران نیز دچار مشکل شود.

 تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنید

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: ما بار‌ها درخواست کرده ایم که برنامه تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنند تا سهمیه دریافت ماهانه داروی بیماران مشخص باشد، چرا که اگر بیمار داروی خود را به موقع دریافت نکند در بدن او خونریزی اتفاق می‌افتد و هر خونریزی اگر درمان نشود و یا دیر درمان شود مفاصل را از بین می‌برد و همه این‌ها هزینه‌ها و تبعات بدی را هم برای فرد بیمار و هم برای دولت دارند.

کم توجهی به دارو‌های جدید هموفیلی

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران درباره حمایت‌های بیمه‌ای از بیماری هموفیلی اظهار کرد: طبق قانون، ۵ بیماری خاص که هموفیلی هم یکی از آن‌ها است، پوشش بیمه‌ای بالایی دارند. ما در این خصوص قدردان دولت هستیم، جمهوری اسلامی ایران با توجه به نگاه معنوی که به حیات انسان‌ها دارد، تا جای ممکن خدمات به بیماران ارائه کرده است و تا جای ممکن هزینه این خدمات رایگان بوده است.

وی افزود: متاسفانه در مورد دارو‌های نوین هموفیلی که وارد بازار می‌شود، سازمان غذا و دارو و شورای عالی بیمه مقداری توجه کمتری نشان داده اند. این دارو‌های جدید که اثر بخشی آن‌ها هم مطالعه شده است و نسبت به دارو‌های قبلی اثربخشی بهتری دارد، تحت پوشش بیمه قرار گرفته نشده است و بیمار مجبور است فرانشیزی را پرداخت کند.

۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند

او همچنین بیان کرد: طبق آماری که از اداره وزارت کار داریم، ۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند و این افراد توانایی پرداخت فرانشیز دارویی را ندارند. ۱۰۰ میلیون تنها هزینه پایه‌ای است که برای این بیماری می‌شود، اما گا‌ها هزینه‌های این بیماری به میلیارد‌ها تومان نیز می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: ما به شوارای عالی بیمه نامه‌ای نوشتیم و درخواست کردیم که دارو‌های نوین را جزء لیست بیمه قرار دهند. البته منظور این نیست که دارو‌های قدیمی اثر بخشی ندارند. بلکه بیماری هموفیلی بیماری است که باید دارو در تنوع بالایی در اختیار بیماران باشد.

شرایط توزیع دارو در استان‌ها

افشار تصریح کرد: شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی که کانون هموفیلی ایران هم عضو آن است، دسترسی عادلانه به دارو و درمان برای همه بود. در کشور ما دارو به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر کسی که به پایتخت نزدیک است، می‌تواند از خدمات دارویی و درمانی بهتری بهرمند شود. در استان‌ها هم آن‌هایی که به مرکز استان نزدیک‌تر هستند دسترسی بهتری به دارو دارند. همین رفت و آمد‌ها برای دریافت دارو می‌تواند بیمار هموفیلی را با تبعات خطرناکی روبه رو کند.

او در پایان تاکید کرد: دولت می‌تواند طرحی را برنامه ریزی کند که بیمار هموفیلی در خانه بماند و دارو را در خانه تحویل بگیرد. به این روش می‌توان مصرف بهینه دارو گفت.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • کبد چرب و دردسرهایش