Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@15:46:45 GMT

این بار طلا عیار خاندان را می‌سنجد

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۳۱۹۹

این بار طلا عیار خاندان را می‌سنجد

«شب طلایی» از آن جهت طلایی نیست که طلا باعث چنین اختلافی شده، از آن جهت طلاییست که این بار طلا در آن شب، ماه شکاف نسلی و بین نسلی را از پشت ابر بیرون کشیده است.

روزنامه ایران: هر کدام از فلزها و عنصرها داستانی دارند؛ اما شاید داستان هیچ کدام‌شان به شکوه و عظمت طلا نرسد. از طلا در چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح در کتاب مقدس هندیان سخن رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هخامنشیان در هزاره سوم پیش از میلاد، اولین بار در جهان این فلز ارزشمند را تبدیل به سکه کردند و آن را «دریک» نامیدند.

طلا همواره نشان حاکمان و هدیه‌ای گران‌بها برای محبوبان و در هر دو، نمادی برای پایداری حکومت و عشق بوده است؛ اما آنچه طلا را طلا کرده، میل ترکیبی بسیار کم با دیگر عناصر بوده است. همین واکنش‌ناپذیری البته آن را مبنای بسیاری تنش‌ها میان انسان‌ها کرده و چه انسان‌های بسیاری که در راه به‌ دست آوردن و نگهداری از آن جان داده‌اند.

در شب طلایی به‌سان همۀ قرونی که انسان‌ها با این فلز آشنا بوده‌اند، طلا تنش می‌آفریند. یکی از مهم‌ترین خطرات نگهداری طلا سرقت آن است. از یک سو، تورم ارزش پول را کم می‌کند و به سنت دیرینه و به دلیل ناآشنایی با گزینه‌های دیگر سرمایه‌گذاری، طلا ساده‌ترین راه حفظ ارزش پول است؛ کاری که شخصیت اصلی فیلم انجام داده است. از سوی دیگر، سارقان دست از سرقت اسباب خانه از قبیل فرش و تلویزیون و تابلو برداشته‌اند و رو به طلا، این شیء کم‌حجم و کم‌وزن و گران‌بها آورده‌اند.

از میان راه‌های مختلف محافظت از طلا، نادرست‌ترین ‌آن‌ها سپردن آن به بزرگ‌تر فامیل و نگهداری آن در خانۀ دوست و آشناست. آن گاه که ریسک، ریسک سرقت است، چه تفاوتی میان این خانه و آن خانه وجود دارد؟ این گره اصلی داستان است. دو شمش طلا در خانۀ بزرگ‌تر فامیل گم می‌شود. این پررنگ‌ترین آموزۀ سواد مالی در «شب طلایی» است.

طلاها نه دسترنج و نه پس‌انداز، بلکه سرمایه‌گذاری خانواده در یک طرح تولیدی نافرجام است. داماد خانواده در راه‌اندازی آن شکست خورده و خواسته با تبدیل پول‌ها به طلا، دست‌کم در حفظ ارزش پول سرمایه‌گذاران موفق باشد. این چشمۀ جاری سرمایه‌گذاری نزدیکان بر طرح‌ها و ایده‌ها به جای قرض گرفتن از آن‌ها، با اطلاع‌رسانی نکردن سرمایه‌پذیر و نظارت نکردن سرمایه‌گذار به گندآب اختلاف خانوادگی سرازیر می‌شود.

یک مانع مهم در فرایند جذب فرشته‌های کسب‌وکار از خویشاوندان، همین ننوشتن قرار و مدارهاست که سنت دیرپای بزرگان و البته بزرگ‌تر این خانواده نیز بوده است. این چنین است که قرار مالی پایدار می‌شود و جریان اطلاعات و نظارت بر مدار درست خود به گردش درمی‌آید.

این گره همچنان بازنشده باقی می‌ماند تا اینکه تشت رسوایی به زمین می‌افتد. فداکاری مادران و ندیده شدن و نداشتن هیچ چیزی و به ویژه استقلال مالی، انگیزۀ سرقتی می‌شود که دستی از انتقام از گره فرعی دیگر داستان برون می‌آید و نتیجه را منحرف می‌کند. در این میان، وصله‌پینۀ مادر بر نگه داشتن خاندان کنار هم، به موی سپید و کم‌رمقِ زنده ماندن مادر بند است.

شب طلایی پر است از آموزه‌ها و مفاهیم سواد مالی، از خرج و پس‌انداز و شوک‌های درآمدی و هزینه‌ای گرفته تا اعتبار و بدهی، سرمایه‌گذاری و مدیریت ریسک و تصمیم‌گیری مالی که به شماره تا چهارده مفهوم سواد مالی می‌رسد؛ اما این همه در سایۀ پیام اصلی قرار دارد. سایۀ پنهان‌کاری و زیروروکشی همگی با هم از هر سن و هر مکتب فکری و هر مرام اجتماعی در خانواده گسترده که جلوی بزرگ‌تر فامیل کارت تبریک برای هم می‌فرستند و در جریان زندگی زخم بر هم می‌زنند.

شب طلایی از آن جهت طلایی نیست که طلا باعث چنین اختلافی شده است. از آن جهت طلایی است که این بار طلا در آن شب، ماه شکاف نسلی و بین نسلی را از پشت ابر بیرون کشیده است.

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سرمایه گذاری شب طلایی بزرگ تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۳۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

فرارو - حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، بدون توجه به شایعه خلوص و عیار سکه دولتی ادامه دارد.

به گزارش فرارو؛ شایعه کیفیت پایین سکه می‌تواند تلاش گروهی از فعالان بازار سکه، به‌خصوص آن‌هایی باشد که کار و کاسبی‌شان کساد شده وگرنه سکه‌های عرضه شده در حراج مرکز مبادله ارز و طلای ایران، همگی توسط بانک مرکزی ضرب شده‌اند و استاندارد عیار ۹۰۰ را رعایت می‌کنند. مواردی ازاین‌دست هنگام عرضه لاستیک دولتی، فروش گوشت وارداتی و عرضه مرغ منجمد تکرار می‌شود.

جریان عیار سکه حراجی چیست؟

حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، زیر نظر بانک مرکزی انجام می‌شود و استاندار‌ها همان استاندارهاست. مرکز مبادله ارز و طلای ایران به‌محض انتشار شایعه درباره خلوص و عیار سکه‌ها بیانیه‌ای رسمی منتشر کرد و در آن توضیح داد، عیار سکه حراجی مرکز مبادله ۹۰۰ در هزار است.

سکه طلای بهارآزادی موجود در بازار آزاد از همین کیفیت و عیار برخوردار است و کسی جز بانک مرکزی نمی‌تواند سکه ضرب کند. می‌ماند آن پلمب و وکیوم که از چند سال پیش به این‌طرف یک گزینه پیشنهادی است تا خدای‌نکرده تقلبی صورت نگیرد.

سکه بهارآزادی پلمب به‌ تنهایی امتیاز ویژه‌ای ندارد. حتی توصیه شده موقع خرید سکه به وکیوم دقت کنید، مهر و امضا و آدرس و نام طلافروشی که عامل پلمب بوده را بررسی کنید و اگر مورد مشکوکی دیدید، از خرید سکه انصراف دهید.

سکه بهارآزادی تقلبی را با پلمب و وکیوم راحت‌تر می‌توانند به خلق‌الله قالب کنند. برای همین بعضی طلافروشی‌ها موقع خرید سکه پلمب را می‌شکنند و از نزدیک صحت و سلامت سکه را بررسی کنند.

شایعه عیار سکه حراجی از کجا آمده؟

شایعه عیار سکه حراجی دهان‌به‌دهان چرخیده است؛ فروشندگان می‌گویند از یکی شنیده‌اند سکه طلای بهارآزادی که به حاضران در حراج مرکز مبادله ارز و طلای ایران تحویل داده شده، کم‌رنگ است؛ اما وقتی بگویید درباره موضوع کمی توضیح بدهند نمی‌توانند.

شایعه ناخالصی سکه طلا عرضه شده در حراج مرکز مبادله به بهانه رنگ متفاوت آن‌ها مطرح شده است. بعضی‌ها سکه را مقابل مصنوعات طلا می‌گذارند و می‌گویند ببین! کم‌رنگ است. احتمالا خودتان می‌توانید حدس بزنید ماجرا از کجا سرچشمه می‌گیرد؛ اما محض اطمینان خاطر بقیه، باید بگوییم عیار ۹۰۰ در طلای سکه‌های حراجی مرکز مبادله ارز و طلا، باعث می‌شود نسبت به طلای مورداستفاده در مصنوعاتی رایج، ظاهری متفاوتی پیدا کند. رنگ کدر سکه نسبت به طلاجات کاملا طبیعی است.

شایعه ناخالصی به بهانه رنگ سکه حراجی در مرکز مبادله و ارز به‌اصطلاح برای زدن توی سر مال و ارزان خریدن سکه‌ها مطرح شده است. دقیقا مثل رفتاری که چند سال پیش با سکه بدون پلمب بانک کارگشایی در پیش گرفتند.

بیشتر بدانید | حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود. در این عرضه انواع سکه تمام، نیم‌سکه و ربع‌سکه بهار آزادی طی فرآیند حراجی به متقاضیان فروخته خواهد شد. حراج سکه در مرکز مبادله به‌صورت آنلاین است

چرا درباره عیار سکه شایعه ساختند؟

حراج سکه طلا در مرکز مبادله پس از ۱۰ دوره حراج باعث شده بازار آزاد دچار سرخوردگی شود. افزایش قیمت سکه هم قطعا موثر است و به کسادی بازار می‌انجامد؛ چون کسی حاضر نیست با این عدد‌ها دنبال خرید سکه باشد.

بازار سکه به‌این‌ترتیب قفل شده و ازیک‌طرف با فریز شدن قیمت روبرو است و از طرف دیگر به زمین سفت رکود برخورد کرده است. سرمایه‌گذاران در چنین شرایطی حاضر نیستند ریسک کنند و دارایی خود را بفروشند. قیمت سکه در نتیجه این اتفاق پایین نمی‌آید و خریدوفروش راکد می‌شود. در موردی مثل این، رنگ و لعاب سکه را بهانه کرد‌ه‌اند و به خیال خودشان می‌خواهند تقاضای خرید را سمت خودشان بکشند.

مرکز مبادله ارز و طلای ایران در اطلاعیه خود به این مسئله اشاره کرده است و سعی دارد بگوید ادعای مطرح شده درباره کیفیت ربع‌سکه و سکه نیم‌بهار آزادی و طرح مسائلی مثل کدر بودن رنگ آن‌ها تنها یک تلاش مذبوحانه است.

توصیه به خریداران سکه از مرکز مبادله ارز و طلا

حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران از سال گذشته به‌منظور ساماندهی بازار طلا آغاز شد. تاکنون ۱۰ مرحله حراج سکه انجام گرفت. ابتدا فقط امکان خرید ربع‌سکه وجود داشت، اما کم‌کم خرید نیم سکه و تمام سکه هم در فهرست قرار گرفت.

خریداران سکه از مرکز مبادله ارز و طلای ایران طبق برنامه برای تحویل سکه اقدام می‌کنند؛ ولی گزارش‌ها نشان می‌دهد وقتی سکه را به بازار آزاد می‌برند تا بفروشند، برایشان طاقچه بالا می‌گذارند. به‌ظاهر می‌گویند سکه مشکل دارد تا آن را مفت بخرند. بعد خودشان پلمب می‌کنند و می‌فروشند!

اگر شما هم سکه از حراجی خریده‌اید یا می‌خواهید این سکه را در بازار بخرید این را بدانید که تمامی سکه‌های ضرب‌شدن توسط بانک مرکزی از سال ۱۳۰۸ به بعد، دارای عیار ۹۰۰ در هزار هستند و ناخالصی سکه‌ دولتی در بهترین حالت شایعه و در صورت تکرار و اصرار خباثت است.

بیشتر بدانید | سکه تمام بهارآزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، ۸.۱۳۶ گرم وزن دارد. روی سکه تمام بهارآزادی، تصویر امام خمینی و در طرف دیگر بارگاه امام رضا را می‌بینیم. طرح دو طرف ربع‌سکه و سکه نیم‌بهار آزادی نام مبارک امام علی و بارگاه امام رضا است. نیم‌سکه ۴.۰۶۸ گرم و ربع‌سکه ۲.۰۳۴ گرم وزن دارند

دیگر خبرها

  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • پارکینگ آقاجانی‌بیگ هر چه سریع‌تر تکمیل شود
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۲ اردیبهشت ماه
  • قیمت سکه پارسیان کادویی با عیار ۷۵۰
  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟